لطفا قبل از هرگونه سوال در مورد نحوه ی استفاده از ای پی پورت و یوزر و پسورد و دانلود مقاله و کتاب اینجا کلیک کنید تصفيه شربت خام Row juice purification :


شربت خروجي از واحد آسياب رنگي تيره متمايل به خاكستري دارد . يكي از دلايل رنگ تيره شربت فعاليت آنزيم هاي توليد كننده رنگيزه هاي تيره مانند ملانين است . PH شربت خام اغلب در حدود 4/5 – 8/5 مي باشد .



- اصول تصفيه شربت خام :

در كارخانه شكر تصفيه شربت خام بر اساس اصول زير صورت مي گيرد :

۱. از اصول مكانيكي و فيزيكي براي جداسازي ذرات ريز معلق در شربت خام استفاده مي شود مانند صافي ها .

۲. از مواد شيميايي براي تبديل مواد ناخالص محلول به مواد نامحلول و رسوب دادن و جداسازي آنها استفاده مي شود كه اين مواد شيميايي شيرآهك و گازكربنيك هستند . همچنين از فسفات و دي اكسيد گوگرد هم در كنار بقيه مواد شيميايي هم استفاده مي شود .

۳. استفاده از حرارت در هيترها براي انعقاد و تجمع برخي از مواد آلي و تبديل ناخالصي هاي محلول در شربت خام به مواد نامحلول و رسوب دادن آنها .

۴. استفاده مجدد از اصول مكانيكي و فيزيكي براي جداسازي ناخالصي هاي نامحلول و رسوبات ايجاد شده در مراحل دو و سه به جا مانده .

- تصفيه شيميايي شربت خام :

اساس تصفيه شيميايي استفاده از شيرآهك و گازكربنيك است . اگرچه روشهاي فراواني وجود دارد از تبديل سنگ آهك به آهك و گازكربنيك و سپس توليد شيرآهك ، از آهك مي توان براي تصفيه بهره برد .

بدين صورت كه شيرآهك به شربت اضافه مي شود كه توانايي رسوب دادن اكثر ناخالصي ها را دارد و تشكيل كربنات كلسيم كي دهد كه با زدن گازكربنيك به شربت موجب جذب و رسوب كردن ناخالصي هاي درون شربت مي شود . البته شيرآهك به دليل داشتن حالت قليايي محيط شربت را از حالت اسيدي خارج مي كند و امكان تجزيه مواد قندي (ساكارز) را نيز كاهش مي دهد .


برچسب‌ها: تصفيه شربت خام Row juice purification
+ نوشته شده توسط نارگل در چهارشنبه پنجم مهر ۱۳۹۱ و ساعت |