شربت خروجي از واحد آسياب رنگي تيره متمايل به خاكستري دارد . يكي از دلايل
رنگ تيره شربت فعاليت آنزيم هاي توليد كننده رنگيزه هاي تيره مانند ملانين
است . PH شربت خام اغلب در حدود 4/5 – 8/5 مي باشد .
- اصول تصفيه شربت خام :
در كارخانه شكر تصفيه شربت خام بر اساس اصول زير صورت مي گيرد :
۱. از اصول مكانيكي و فيزيكي براي جداسازي ذرات ريز معلق در شربت خام استفاده مي شود مانند صافي ها .
۲. از مواد شيميايي براي تبديل مواد ناخالص محلول به مواد نامحلول و رسوب
دادن و جداسازي آنها استفاده مي شود كه اين مواد شيميايي شيرآهك و
گازكربنيك هستند . همچنين از فسفات و دي اكسيد گوگرد هم در كنار بقيه مواد
شيميايي هم استفاده مي شود .
۳. استفاده از حرارت در هيترها براي انعقاد و تجمع برخي از مواد آلي و
تبديل ناخالصي هاي محلول در شربت خام به مواد نامحلول و رسوب دادن آنها .
۴. استفاده مجدد از اصول مكانيكي و فيزيكي براي جداسازي ناخالصي هاي نامحلول و رسوبات ايجاد شده در مراحل دو و سه به جا مانده .
- تصفيه شيميايي شربت خام :
اساس تصفيه شيميايي استفاده از شيرآهك و گازكربنيك است . اگرچه روشهاي
فراواني وجود دارد از تبديل سنگ آهك به آهك و گازكربنيك و سپس توليد شيرآهك
، از آهك مي توان براي تصفيه بهره برد .
بدين صورت كه شيرآهك به شربت اضافه مي شود كه توانايي رسوب دادن اكثر
ناخالصي ها را دارد و تشكيل كربنات كلسيم كي دهد كه با زدن گازكربنيك به
شربت موجب جذب و رسوب كردن ناخالصي هاي درون شربت مي شود . البته شيرآهك به
دليل داشتن حالت قليايي محيط شربت را از حالت اسيدي خارج مي كند و امكان
تجزيه مواد قندي (ساكارز) را نيز كاهش مي دهد .
برچسبها:
تصفيه شربت خام Row juice purification
+ نوشته شده توسط نارگل در چهارشنبه پنجم مهر ۱۳۹۱ و ساعت
|